Bőrfestő Óvoda

Vuk Csoport

Óvodapedagógusok: Székely Péterné ( Vali néni), Szabó Enikő 

Padagógaiai asszisztens:  Lantos Miklósné ( Ani néni)

Dajka néni: Darabánt Anna

Azért választottuk csoportunk szimbólumául Vukot, mert számtalan olyan belső tulajdonsága, képessége van, ami például szolgál a gyermeknevelésünkben. Szeretnénk a hozzánk járó gyermekeket leleményességre, feladatmegoldásra, talpraesettségre, fürgeségre, jószívűségre, és jó értelembe vett " ravaszságra " nevelni. Mindezt számtalan mese, vers, és zenei élménynyújtás segítségével.

A közösségi nevelésen kívül fontos számunkra az egyéni fejlesztés, és az önkifejeződés megvalósulása. Erre az óvodai foglalkozási formákon kívül az éves programok adnak lehetőséget.

Nagycsoportosaink iskolára felkészítő foglalkozásokon vesznek részt a nap folyamán. Így nem éri őket váratlanul az iskolapadban eléjük táruló feladat. Ez a fejlesztés játékos formában, szerepjátékot, matematikát, írás előkészítést, beszédfejlesztést jelent.

Nevelési tervünk megvalósulását és a mindennapok zavartalan lebonyolítását egy olyan szuper dadussal váltjuk valóra, aki biztosítja a tiszta környezetet, szereti a gyermekeket és mindig ott segít, ahol a legnagyobb szükség van rá. A pedagógiai asszisztens plusz segítséget ad egész nap a pedagógiai munkában, valamint felügyeletet biztosít a játékidőben.