Bőrfestő Óvoda

Rólunk

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!

A Bőrfestő Óvoda immáron 31 éve nyitotta meg kapuit az újpesti káposztásmegyeri családok előtt.

Célunk olyan gyermekek nevelése, akik a mi óvodánkban szerzett ismeretek, tapasztalatok által önálló gondolkodású, a világ dolgai felé érdekelődve forduló felnőttekké, őszinte, igaz emberekké válnak.

Valljuk, hogy a gyermek érzelmi lény, aki sok-sok odafigyelést, szeretetet, törődést igényel. 
Fontosnak tartjuk az óvónő védő, szerető gondoskodását, mely a gyermekek számára biztonságot ad.

A gyermek fejlődő személyiség: Az életkori sajátosságok figyelembe vételével, az egyéni testi-lelki szükségletek kielégítésével a személyiség harmonikus kibontakoztatására törekszünk. Játékosan, végtelen türelemmel, és ami a legfontosabb: szeretettel tesszük.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a későbbiekben is visszalátogató gyermekek és szülők sokasága.

Enyedy Ágota
óvodavezető

A Bőrfestő Óvoda Káposztásmegyer I. és II. közvetlen határán épült. 2014. évi fejlesztés során óvodánk 17 csoportos intézménnyé bővült.

Csoportjaink homogén és vegyes életkorú gyermekekből állnak. Szülők kérésére vesszük fel a gyermekeket a vegyes életkorú gyermekek közé, akik általában testvérek, barátok, vagy az óvónénik személye a vonzó.

Az elmúlt évek tapasztalatai az mutatják, hogy már nem csak a körzetünkben élő családok keresik fel óvodánkat, hanem a kerület más részeiből is.

Óvodánkban 34 óvodapedagógus dolgozik, és egy óvodavezető. 32 óvodapedagógus felsőfokú óvodapedagógusi végzettséggel rendelkezik, 2 fő szakközépiskolát végzett, de a gyakorlati éveik és tapasztalataik száma indokolja a pályán maradásukat.
Dajkáink, - 3 fő kivételével, - mindannyian elvégezték a dajkatanfolyamot, így sikerült elérnünk, hogy igazi partneri kapcsolat alakult ki az óvónők és dajkák között.

Mi is elkészítettük óvodánk pedagógiai programját, melyet minden családdal és új kollégával megismertettünk. Programunk neve tükrözi, a nevelésről alkotott hitvallásunkat „Pedagógiai Program az érzelmi nevelés tükrében”.

Célunk olyan gyermekek nevelése, akik a mi óvodánkban szerzett ismeretek, tapasztalatok által, önálló gondolkodású, a világ dolgai felé érdeklődve forduló felnőttekké, őszinte, igaz emberekké válnak.