Bőrfestő Óvoda

Kettes-Pettyes Katica csoport

Óvodapedagógusok: Némethné Törőcsik Angelika (Angi néni), Kovács Krisztina (Kriszti néni)

Pedagógiai asszisztens: 

Dajka néni: Deák Gabriella

Csoportunk vegyes összetételű, ahol minden gyermek a saját életkorának és érési ütemének megfelelően tud fejlődni.
Fontos számunkra, hogy minden gyermek biztonságban érezze magát, így törekszünk arra, hogy a gyermekek nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben töltsék el a mindennapjaikat.
A nagyobb gyerekek mindig kíváncsisággal és szeretettel várják az újonan érkez ő kicsiket. A kicsik beszoktatása a szülői igényeket figyelembe véve történik, annak érdekében, hogy mind szülők mind pedig a gyermekek számára zökkenőmentes legyen a beszoktatási időszak.
A gyermekek életkori sajátosságait és egyéni képességeiket figyelembe véve tervezzük és szervezzük meg a mindennapjainkat, és nagy hangsúlyt fektetünk a differenciálásra. A gyermekek fő tevékenysége a játék, ezért a foglalkozások és a képességek fejlesztése is játékos formában történnek.
A közös játékok, séta, ünnepek, kirándulás alkalmával igyekszünk erősíteni közösségi érzésüket, a gyermekek egymáshoz való pozitív viszonyát, alakuljanak ki baráti kapcsolatok.
Csoportunkban hagyomány a születésnapok és névnapok megünneplése. Izgatottan várjuk a Mikulást, és szeretettel készülünk a karácsony ünnepére. Márton nap alkalmából közösen faragunk töklámpásokat, melyekből kisebb kiállítást szervezünk.
Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó együttműködést, kommunikációt, és bizalmi kapcsolat kialakítását, a gyermekek harmónikus fejlődése érdekében.

"A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások,
de mindegyik a legjobb tudása szerint repül...."