Farsang

A farsangot megelőző napon farsangi finomságot, süteményt készítünk a mulatságra. Egyszerű jelmezekhez igyekszünk ötletet adni, segítünk elkészíteni úgy,hogy az kényelmes legyen a gyermeknek, ne akadályozza a mozgásban. A farsangi mulatságot felvonulással kezdjük, ahol mindenki rövid dallal,mondókával, verssel bemutatja jelmezét.

Ezeket a gyerekekkel együtt választjuk ki a leendő jelmezhez. A bemutatott jelmezek igen sokszínűek, ötletesek – dicsérik a szülők ügyességét. A legjellemzőbb a bohóc, a medve, a cica, a kutya, a királylány, a virág, de ezeken kívül számos divatos jelmez is megtalálható.

A táncos, énekes mulatság után felvonulunk az óvoda folyosóján és benézünk a többi csoportba is,hogy ők hogyan farsangolnak. Ezután vidám versenyek következnek. (Fánk evés, zsákban futás, szívószállal szörpivás, stb.) Ebben természetesen részt vesznek a jelenlévő szülők is. A mulatságot zenehallgatás (óvónői előadás), majd tombolahúzás zárja le. Minden gyerek nyer valami apróságot, amit délután haza vihet. Az ebéd utáni alvás végén ismét jelmezbe bújnak a gyerekek és így várják szüleiket. Boldogan, mosolyogva mesélik élményeiket, ami aznap történt velük.