Anyák napja

Tavasz végének legszebb ünnepe az Anyák napja. Erre a napra hetekig készülnek a gyerekek. Mivel minden gyerek készít édesanyjának egy személyre szóló ajándékot, ezért több időre van szükség, hogy szépen, gondosan, körültekintően készüljenek el vele.

Az anyák napi vers, nagymamának szóló köszöntő a legkedveltebb verseik közé tartozik. Ez a rövid meghitt ünnep szinte könnyfakasztó, amikor a gyermekek boldogan köszöntik édesanyjukat, és átadják a maguk készítette ajándékot. A meghívott nagymamák könnyes szemmel nézik végig kis unokájuk „tudományát”.

Új szervezési formát próbált ki néhány csoport, aminek nagy sikere volt. A munkából gyerekéért jövő édesanyát bevezették a teremben kialakított ünnepi sarokhoz, ahol virággal, süteménnyel, üdítővel volt megterítve,és gyermekét ölébe fogva hallgatta meg a kisgyerek versét, amit csak neki mondott el. Azok a gyerekek, akik otthon nem merik egyedül felköszönteni édesanyjukat, mert bizonytalanok, bátortalanok, azok társaikkal együtt szívesen örömmel énekelnek. Éneklés közben keresik édesanyjuk tekintetét, csak neki énekelnek. A bátrabb gyerekek vállalkoznak egyéni köszöntésre is. A szeretettel teli anyák napi ünnep kedves színfoltja lehet az anya-gyermek kapcsolatnak.