Programok

Hittan

Szülõi kérésre a Református Egyház lelkésze hitoktatást tart.

Havonta színvonalas, interaktív gyermekműsorokat szervezünk külső előadók segítségével.

Karácsony

Minden évben meglepjük a gyermekeket a fa alá helyezett új játékokkal, amit az ünnep reggelén látnak először a fa alatt. Mivel nálunk nagyon sok az egész óvodát érintő program, ezért egy igazán nagy fát szoktunk állítani az óvoda aulájában, ahol mindannyian egyszerre köszöntjük az ünnepet.

Télapó

Óvodánkban a „Télapó” korán reggel érkezik. Ellátjuk jó tanácsokkal, és mielőtt bemenne a gyermekekhez, tesz egy sétát az óvoda udvarán. Így minden gyermek felkészülhet a nagy találkozásra. A Télapó játék közben érkezik.

Óvoda születésnapja

Néhány hetes pihenő után közösen ünnepeljük meg február 16-án az „ovi szülinapját” . Ezen a napon mire a gyermekek megérkeznek, az óvoda gondnoka annyi „csokor” lufit fúj fel, ahány csoport van az óvodában. Minden csokorban annyi lufi van, ahány éves az óvodánk.

Farsang

A farsangot megelőző napon farsangi finomságot, süteményt készítünk a mulatságra. Egyszerű jelmezekhez igyekszünk ötletet adni, segítünk elkészíteni úgy,hogy az kényelmes legyen a gyermeknek, ne akadályozza a mozgásban. A farsangi mulatságot felvonulással kezdjük, ahol mindenki rövid dallal,mondókával, verssel bemutatja jelmezét.

Apák napja

A gyermeknap és anyák napja után úgy gondoltuk, bevezetjük óvodánkban az Apák napját is.
A családokból erre a versenyre csak az apák és a gyermekek nevezhetnek be.

Évzárók

A nevelési év végéhez közeledve elérkezik az Évzáró, ami mindig összegzése az év közben megszerzett ismereteknek. A gyerekek megmutatják, amit egész évben tanultak, közben önmagukban is tudatosítják, hogy vége az évnek – jövőre már a következő korcsoportba fognak járni. A legjelentősebb ezek közül a nagycsoport vége, a gyerekek iskolába lépnek – búcsúznak az óvodától.

Gyermeknap

Néhány évvel ezelõtt, kedves hagyományt teremtettünk gyermeknap alkalmából. Minden óvónő kigondol, majd megszervez egy versenyjátékot, amit az udvaron tudunk lebonyolítani. (Például: zsákban futás, labirintus építése,horgászás a medencében, rajzverseny, célbadobás...)

Születés- és névnapok

Az egyén, a közösség tagjainak személyes, mégis közösségi ünnepe a születés- és a névnap. Az ünneplés mikéntjét a szülői értekezleten beszéljük meg, hogy minden családnak megfelelő legyen. Kérésünk volt, hogy torta helyett inkább aprósüteménnyel és gyümölccsel kínálják meg az ünnepeltek a csoporttársaikat.

Anyák napja

Tavasz végének legszebb ünnepe az Anyák napja. Erre a napra hetekig készülnek a gyerekek. Mivel minden gyerek készít édesanyjának egy személyre szóló ajándékot, ezért több időre van szükség, hogy szépen, gondosan, körültekintően készüljenek el vele.