Vuk csoport

Óvodapedagógusok: Kokasné Czibula Eliza, Zoltán Krisztina  
Dajka néni: Kabelácsné Klasánszky Mária

 

Azért választottuk csoportunk szinbólumául Vukkot, mert számtalan olyan belső tulajdonsága, képessége van, ami például szolgál a gyermeknevelésünkben. Szeretnénk a hozzánk járó gyermekeket leleményességre, feladatmegoldásra, talpraesettségre, fürgeségre, jószívűségre, és jó értelembe vett " ravaszságra " nevelni. Mindezt számtalan mese, vers, és zenei élménynyújtás segítségével.

A közösségi nevelésen kívül fontos számunkra az egyéni fejlesztés, és  az önkifejeződés megvalósulása. Erre az óvodai foglalkozási formákon kívül az éves programok adnak lehetőséget. 

Nagycsoportosaink iskolára felkészítő foglalkozásokon vesznek részt a nap folyamán. Így nem éri őket váratlanul az iskolapadban eléjük táruló feladat. Ez a fejlesztés játékos formában, szerepjátékot, matematikát, íráselőkészítést, beszédfejlesztést jelent. 

Nevelési tervünk megvalósulását és a mindennapok zavartalan lebonyolítását egy olyan szuper dadussal váltjuk valóra, aki biztosítja a tiszta környezetet, szereti a gyermekeket és mindig ott segít, ahol a legnagyobb szükség van rá.