Tulipán csoport

Óvodapedagógusok: Ruska Istvánné (Ibolya) , Kovácsné Vizkelety Katalin

Dajka néni: Orosz Krisztina

 

A Tulipán csoportba, a 2017 – 2018- as tanévben, kiscsoportos korú gyermekek járnak / 20 fő 

A befogadási időszakban a fokozatosság elvének betartása mellett arra törekszünk, hogy kiscsoportosainknak nyugodt, szeretetteljes légkört teremtsünk. A gyermeki személyiség tiszteletben tartása mellett, mindegyik gyermek annyit kap a szeretetből, megértésből, amire vágyik. Lehet ez egy puszi, egy simogatás, vagy egy mosoly. Megnyugtatásukra, segítségül hívjuk a bábokat, a dalokat, mondókákat, meséket. Sokat játszunk velük, mert valljuk, hogy a gyermek szívéhez a játékon keresztül vezet az út.  A célunk az, hogy a gyermekek minél előbb jól érezzék magukat az óvodában és élményekkel gazdagon, örömmel térjenek haza.

Fontosnak tartjuk, a szabad játék biztosítását, ezért a reggeli folyamatos nálunk, hisz a játékon keresztül fejlődik a gyermek a legjobban. Ezért az irányított tevékenységeket is, többnyire, játékba ágyazva tervezzük. Az egészséges életmód kialakítása érdekében, sokat tartózkodunk a szabad levegőn, valamint a tornaterem adta lehetőségeket is kihasználjuk. Hogy minél több tapasztalatot szerezzenek az őket körülvevő világról, változatos tevékenységeket, sétákat, kirándulásokat szervezünk. Arra törekszünk, hogy mindegyik gyermek, saját képességeihez mérten fejlődjön.

Példamutatással, stabil szokás és szabályrendszer kialakításával segítjük, a helyes közösségi viselkedési szokások kialakulását. Legfőbb szabály nálunk, hogy nem okozunk fájdalmat egymásnak, se szóval, se tettel.  Összetartó, egymásra odafigyelő kis közösség kialakítása a célunk. Ehhez a szülői közösséggel is jó együttműködésre törekszünk, hisz nevelőmunkánk a családi nevelés kiegészítője.