Szivárvány csoport

Óvodapedagógusok: Komlósné Hazslinszky Márta, Bársony Róbertné ( Erika )

Angol pedagógusok: Óvári Alexandra, Grásl Petra

Dajka néni: Pusztainé Teleki Orsolya

 

Csoportunk ebben az évben az igényekhez való alkalmazkodás következtében vegyes korcsoportú lett, aminek nagy előnye, hogy az ide járó gyerekek türelmet és segítőkészséget tanulhatnak, így szociális érettség tekintetében egy magasabb szintre léphetnek.

Fő profilunkat a kétnyelvű, magyar-angol, nevelés-oktatás jellemzi, ami a következőképp történik a gyakorlatban : a magyar nyelvű óvónénik mellett délelőttönként két angol nyelvű, óvodapedagógus végzettségű felnőtt is dolgozik.

Az együtt elkészített éves tervben a magyar témákat az angol nyelvű kolléganők a saját anyagaikkal egészítik ki, így ugyanazt a foglalkozást két nyelven rögzíthetik a gyerekek. A csoport technikai ellátottsága is nagyban hozzájárul az ismeretek elmélyítésében nyújtott segítséghez : laptop, projektor, nyomtató, lamináló segíti a mindennapi munkát. Óvodai programunk az érzelmi nevelést tekinti alappillérének. Ennek tükrében úgy tervezzük a nevelőmunkát, hogy az ovisaink maximális emocionális biztonságban érezhessék magukat az óvodában eltöltött idő alatt. Igaz, hogy az édesanyák és édesapák személyét nem pótolhatjuk, de igyekszünk olyan kapcsolatra törekedni, hogy a gyerekek bizalommal forduljanak felénk bármilyen gondjuk adódik a nap folyamán. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésre és a környezet megóvására, ez a kettő szorosan összekapcsolódik a mi értékrendünkben. Gyakran kirándulunk a közeli erdőbe és igyekszünk minél több időt a szabad levegőn tartózkodni.

Rossz idő esetén mozgásfejlesztéssel, drámajátékkal, esetenként filmvetítéssel tesszük tartalmassá az ovis délelőttöket. Az egyéni bánásmód elvét szem előtt tartva biztosítjuk a gyerekeknek a tartalmas, személyiségfejlesztő, nem oktatásközpontú, de indirekt módon is tudást közvetítő hétköznapokat.

...és ahogyan a szivárvány sokszínű csíkjaiból összeáll egy csodálatos egész, úgy épül fel a mi csoportunk is a különböző személyiségű, de egyenként is különleges ovisainkból egy összetartó, egymást tiszteletben tartó, szerető közösséggé!

 " A munka várhat, amíg a gyermekednek megmutatod a szivárványt, de a szivárvány nem vár, amíg dolgozol! "