Százszorszép csoport

Óvodapedagógusok: Enyedy Ágota

Angol-magyar pedagógus: Szigethy Réka

Dajka néni: Balogh Sándorné (Erzsike)

 

Csoportunk a százszorszép virágról kapta nevét (angolul: daisy), mely a tisztaság és a szeretet szimbóluma. Nevünkhöz hűen látjuk el nevelési feladatainkat, melyek közül idén a fő hangsúly a kiscsoportosok beszoktatása (befogadása), az óvodai élettel való megismertetése és szeretetre nevelés a szülőkkel együttműködve.

Az együttműködés a pedagógusok munkájában is nagy szerepet kap, mivel az intézményben másodikként, angol-magyar kéttannyelvű kiscsoportként működünk. Összehangoltan, egymásra épülve végezzük a magyar és az angol nyelvű fejlesztést. Mindannyian nagyon fontosnak tartjuk a játékot, a harmóniát, az élménygazdagságot és a derűs légkört, így ezek mindennapjaink alapjai.

A hagyományőrzés csoportunkban is fontos szerepet játszik. Nagy izgalommal készülünk például a Márton napra, a Halloween-re, várjuk a Télapót és a Karácsonyt. Két angol nyelvhez kötődő hagyomány megünneplésésvel is kiegészítjük programunkat, ezek az Örömtüzek éjszakája és a Hálaadás. Idén kis-középső csoport vagyunk, ahol a mindennapi ének, gitár, zenés percek fontos részei életünknek. 

Óvodai világunkat ennek a Véghelyi Balázs idézetnek megfelelően igyekszünk alakítani:

„A világ akkor jó, ha jó benne gyereknek lenni.”

 

„The world is a good place if it is good to be a child in it.”