Napocska csoport

Óvodapedagógusok: Trenka Hermina (Mimi) , Gergely Krisztina

Dajka néni: Valkó Gabriella 

 

A 2015 -16-os nevelési évben is vegyes csoportként éljük mindennapjainkat.

Némileg speciális a csoport összetétele,mert csak  egy középső csoportos gyermekünk van és 7 nagycsoportos. A csoport nagyobbik része kiscsoportos korú gyermek. Ők  folyamatosan érkeznek az év során.

A 7 nagycsoportos gyermekünktől  az idei év végén elbúcsúzunk, ők iskolába mennek.                     

Az idei nevelési feladatunk a kiscsoportosok beszoktatása, az óvodai élet megismertetése, megszerettetése, a gyermekek biztonság érzetének kialakítása, a nagycsoportosok iskolára való  felkészítése.

Hitünk szerint a kisgyermek elsődleges tevékenysége a játék! Ebben a tevékenységben személyisége, konfliktusmegoldó képessége, toleranciája kiteljesedik. Megtanulja a másik egyéniségének tiszteletben tartását, kialakul a másik gyermek és a saját igényeinek az összehangolása. Megtanulja,hogy nem bántjuk a másikat és példamutatásunk alapján elsajátítja az alapvető viselkedési normákat,és adott helyzetben tudja alkalmazni. Sokat mesélünk, verselünk, dalolunk. Fontosnak tartjuk a hagyományok és a hagyományos értékrend átadását gyermekeink számára.

Hagyományaink között szerepel az őszi „Almaszüret és almáspite sütés”.  a  "Családos karácsonyi ünnep" megrendezése, amelyen a gyerekek kis műsorral kedveskednek szüleiknek. ......mert nem csak a tárgy lehet ajándék! Több éve hagyomány a gyümölcsnap a csoportunkban. A változatos gyümölcsöt, zöldségeket a gyermekek szívesen fogadják.

Az idei évben tervezzük több kisebb kirándulás megszervezését, sétákat a közeli Farkas erdőbe, boltokba, a veresegyházi Medve parkba.

Hagyomány az évzáró műsor után a kirándulás, amikor is egész napra elmegyünk egy változatos tevékenységet, játékot  kínáló helyre! Ezt mindig az adott korcsoport igényeihez alakítjuk.

 

Nevelési elvünk, hogy az óvoda és a szülõk közösen, egymással karöltve tehetik a legtöbbet a kisgyermek egészséges fejlõdéséért!

Utolsó mondatként álljon itt a "legilletékesebbek" véleménye:
                                                     

                    "Az oviban azért jó,mert jókat játszunk!"