Méhecske csoport

Óvodapedagógusok: Lipter Lajosné (Erika), Major Ildikó
Dajka néni: Boronkayné Molnár Gabriella

A mi csoportunk a Méhecske csoport, ahova vegyes életkorú gyerekek járnak.

Létszámunk jelenleg 22. 11 fiú és 11 kislány. 11 nagy-, /ebből kettő ismétel / 4 középsős, 3 kis- és 4 minicsoportos. Nyugodt, családias légkörben zajlanak napjaink. Együtt játszanak kicsik-nagyok, mint egy nagy családban. A nagyobbak szívesen segítenek a kicsiknek (pl. az öltözködésben), és a kicsik is bizalommal fordulnak kéréseikkel a nagyokhoz. A „gyümölcsnap” nálunk mindennapos, szinte szertartássá vált. A foglalkozások után körbeülünk, és a gyerekek megkínálják egymást az otthonról hozott gyümölcsökből.

Folyamatosan reggelizünk, hogy ne szakítsuk meg az elmélyült játékot. A jól kidolgozott napirend a maga rugalmas változásaival lehetőséget biztosít az óvodai élet egészében az elmélyült tevékenységekre, megfelelő időt biztosítva arra, hogy a gyermekek minden tevékenységüket befejezhessék.

Évek óta bevált szokás a gyertyafényes mese délelőttönként a szőnyegen. Érzelmi biztonságukat megerősítve mese előtt kézfogással énekelünk egyet. Az ebéd utáni csendespihenő is mesével kezdődik. Előzetes tervezgetés, közös készülődés után, a nevelési év végén buszos kirándulásokat szervezünk, ami beépült a csoport hagyományai közé. (Ennek költségeit eddig a sütivásáron befolyt összegből fedeztük.) Ezzel is növeljük az összetartozás élményét.

Jól kialakult közösségünk, a szülők egymás közötti kapcsolatait is pozitívan befolyásolta, hisz egy emberként, aktívan vesznek részt minden közös megmozdulásban. / tökfaragás, sütivásár, dekoráció készítés, alapítványunk támogatása stb. /