Csiga csoport

Óvodapedagógusok: Kasperkiewiczné Szalay Katalin, Kovácsné Szalárdy Ágnes

Dajka néni: Kanizsai Lászlóné (Irénke) 

 

A mi csoportunkba különböző életkorú gyerekek járnak. Ebben az évben 9 iskolába készülő nagycsoportost és 14 középső csoportos kisgyermeket nevelgetünk. 

Igyekszünk derűs, nyugodt légkört biztosítani, figyelembe vesszük egyéni és életkori sajátosságaikat. Szeretnénk, hogy jól érezzék magukat, szívesen játsszanak, és a nap végén mosolyogva búcsúzzanak. Az önálló, szabad játékra nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen a játékban tanul spontán, tapasztalatokat szerez, képességei fejlődnek. 

Arra neveljük őket, hogy a nagyobbak segítsék a kicsiket, figyeljenek egymásra; erősítjük a türelem kibontakozását, a másik tiszteletben tartását. 

A csoportban, és az óvodában kialakult tradíciók színesítik mindennapjainkat - születésnapok ünneplése, alma szüret, színház- és múzeumlátogatások, kirándulás együtt a szülőkkel, séta a Farkaserdőbe, ovi-szülinap, néptánc. A szülők hiteles tájékoztatása, a gondok közös megoldása fontos nekünk, a családi nevelés elsődlegességét hangsúlyozzuk. 

" A gyermek a világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jókedvvel, tevékenységre tevékenységgel felel. "

( Mérei Ferenc )