Babóca csoport

Óvodapedagógusok: Nagy Alexandra, Makai Borbála 

Dajka néni: Ivánné Tóth Ildikó 

 

Csoportunkba vegyes életkorú gyermekek járnak. 9 lány és 13 fiú.

Jó hangulatú, nyugodt, biztonságos és otthonos környezetben neveljük a gyermekeinket. Nagyon fontosnak tartjuk a család és a közöttünk lévő bizalmat és összhangot. Ezt a közös programokkal (családi karácsony, anyák napja, évzáró - ballagás, fogadóórák) alakítjuk ki.

Fontos számunkra, hogy az újonnan érkezett gyermekek, legyen kicsi vagy nagy, könnyedén beilleszkedjen, barátokra találjanak ebben az új környezetben. Hozzászoktatjuk őket az óvodai élethez és megismerik a csoportunk szokásait és szabályait. Valljuk, hogy minden gyermek egyéniség, különálló személyiség és ezt alapul véve fejlesztjük, neveljük őket. Nagycsoportosaink felkészítése az iskolára kiemelt feladatunk.

Sokrétű programok szervezésével biztosítjuk a gyermekek ismereteinek bővítését, tapasztalat szerzését és a közös élményekkel a személyiségük fejlődését (kirándulások, séták a közeli boltokba, süti sütés, halloween és pizsama party).

A gyerekek elsődleges tevékenysége a játék. Ezért a foglalkozások és fejlesztések is játékos formában történnek. Ebben a tevékenységben probléma és konfliktusmegoldó képessége, személyisége és toleranciája kiteljesedik. Munka jellegű tevékenység ebédnél a naposság (amit nagyon szeretnek), ahol a gyerekeink megtanulhatják a másokkal való törődést és gondoskodást.

Csoportunkban hagyomány a gyümölcsnaposság, mely jól működik. A gyerekek nagyon szívesen fogyasztják a különböző gyümölcsöket és zöldségeket. Az egészség megőrző heteken rendszeresen készítünk gyümölcs és zöldség salátát közösen.

A vegyes csoport előnyét abban látjuk, hogy a kisebbek nagyon sokat tanulnak a nagyobbaktól, a nagyok pedig megtanulják a gondoskodást és egymás segítését, a toleranciát. Szívmelengető nézni kicsi és nagy közös játékát.

„ Mondd el és elfelejtem, mutasd meg és megjegyzem, engedd, hogy csináljam és megértem. ”  

Konfuciusz