Bőrfestő Óvoda

INTÉZKEDÉSI TERV

KEDVES SZÜLŐK!

A 431/2020 Kormányrendelet értelmében 2020. október 01-től a köznevelési intézményekben kötelező érkezéskor a testhőmérséklet mérése.

A jogszabály meghatározza, hogy az intézmény területére a gyermeket kísérő nagykorú személy maszk viselése mellett a kialakított testhőmérséklet-mérési pontig léphet be.

Óvodákban a szülők jellemzően a csoportszobákhoz tartózóan kialakított öltőzőig, illetve a csoportszobák előteréig kísérik el gyermekeiket, ezért a mérési pontokat javasolt ezekben az öltözőkben, előterekben kialakítani.

Sajnos, a járványhelyzet fokozódik, a védekezés, a megelőzés most mindannyiunk közös ügye, ezért arra kérem a szülőket, hogy a kialakított, és a kerületi vezetőkkel, nevelőtestülettel egyeztetett eljárásrend betartását mindenki magára nézve kötelezően tartsa be.

Tudom, lehetnek kellemetlenségek, nem a megszokott komfort szerint éljük a mindennapokat, de a cél, hogy ne legyen sem csoport, sem óvodazárás.

Hatalmas intézményről lévén szó izolálnunk kell, ezért szakaszos lezárásokkal történik a bejutás, ami a következőképpen alakul:

  1. Belépési pont: a főkapunál bejöhetnek a Négyes- Mézes, Bóbita, Vuk, Pillangó, Napocska csoportos gyermekek és szüleik.
  2. Belépési pont: a főbejáratnál áthaladva az udvaron, balra a folyosó végén beléphetnek az óvoda területére a Teknős, Csiga, Babóca, Süni csoportos gyermekek és szüleik.
  3. Belépési pont: a Jégpalota felőli gazdasági kiskapunál az épületbe léphetnek a Nyuszi, Cica, Tulipán, Maci csoportos gyermekek és szüleik
  4. Belépési pont: a Bőrfestő utca felőli gazdasági kiskapunál az épületbe beléphetnek a Szivárvány, Katica, Méhecske, Szamóca csoportos gyermekek és szüleik.

Minden egyes belépési pontnál a kollégák megmérik a gyermekek testhőmérsékletét, és az áthaladást biztosítják a csoportszobák öltözőjéig a megfelelő hőmérséklettel rendelkező gyermekek és szüleik részére. Jelen állásfoglalás szerint ez 37 C.

Változás: reggeli beérkezés SZIGORÚAN 8.30-IG. UTÁNA KAPUZÁRÁS! MINDEN BELÉPÉSI PONTOT LEZÁRUNK!

Ebéd után érkező szülők gyermekeikért 12.15-12.35. között érkezhetnek az óvodába, utána kapuzárás.

Délután 15 órától kapunyitás mind a 4 belépési ponton 17 óráig.

Mivel ígéretet kaptunk több lázmérőre, illetve az adott helyzetekből tudunk mi is tapasztalatokat gyűjteni, a változtatás jogát fenntartom!

Egyéb egyéni mérlegelések miatt keressék a csoportos óvodapedagógusokat, vagy engem!

Köszönöm az eddigi együttműködésüket! VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA! 

Üdvözlettel: Enyedy Ágota- óvodavezető