Bőrfestő Óvoda

Gyakori kérdések és válaszok:"gyorstalpaló kisokos leendő ovisok szüleinek" !

1. Hogyan zajlik az előjegyzés?

Az előjegyzés várhatóan április 25-29 között lesz, várhatóan személyesen. (ha nem lesz korlátozás - ilyen esetben online és postai úton)

2. Hogyan tudom jelezni, melyik csoportot szeretném?

Az előjegyzési lapon lehet jelezni, ha van "kedvenc" csoport. Célszerű 2 csoportot is megjelölni.

3. Mikor derül ki, hogy felvették - e a gyermekemet?

Május végéig kiküldi az óvoda a határozatot a felvételi eredményről.

4. A homogén(azonos életkorú) vagy a heterogén(vegyes életkorú) csoport a jobb?

Mindkét csoportnak van előnye és hátránya. A szülő ismeri a legjobban a gyermekét, melyik korosztály felé nyitottabb, van - e testvér a családban, stb. Szociálisan, érzelmileg a vegyes csoportban fejlődik a legjobban, de az azonos korcsoportban évekig ugyanazokkal a gyermekekkel lehet, és a kezdetektől az iskolaérettségig egy fejlődési útvonalat járnak be együtt.

5. Hogyan zajlik a beszoktatás?

Szülővel együtt, fokozatosan pár nap alatt, figyelembe véve az egyéni igényeket

6. Mi történik akkor, ha a gyermek még nem szobatiszta?

Az óvodakezdés mindig egy regressziót eredményez, elválás a szülőktől, új társak, új környezet, új felnőttek. Ehhez alkalmazkodni kell, amíg kialakul a szokás és szabályrendszer, lehetnek balesetek. Sok váltóruha, türelem és ez hamar megoldódik.

7. Milyen külön programok vannak?

A délutáni (plusz térítés ellenében működő) külön foglalkozások 4 éves kortól igény szerint kérhetők. Van foci, karate, dráma, kézműves foglalkozások, fejlesztő játék és mozgás, alapozó torna, tánc.Havonta bábszínház, illetve a családokat is bevonjuk a különböző programokba: almaszüret, ovi szülinap, sütivásár, karácsony, víz világnapja, Föld napja, anyák napja, évzáró, családi nap.Az Önkormányzat biztosít a nagycsoportosok számára korcsolyázási lehetőséget, úszás oktatást.

8. Hogyan áll össze a napirend?

Óvodánk reggel 6-18 között tart nyitva, reggel 6.30-7.00 óra között az ügyeletes csoportban vannak a gyermekek, 7 órától a saját csoportjukban. 8-8.30 között reggeliznek, majd foglalkozások, udvari játék, 12 órától ebéd és utána csendes pihenő. 15 órától uzsonnáznak, majd szabad játék 17 óráig. 17-17.30-ig az ügyeletes csoportban vannak a gyermekek.

9. Hogyan tudom jelezni, ha gyermekem beteg?

Hogyan tudom lemondani az ebédet?Telefonon mindennap reggel 8 óráig a másnapi étkezés lemondható, az ingyenesen étkezők is telefonáljanak vagy küldjenek emailt minden hónapban, amikor ebédbefizetés van, a rendelés leadása miatt. A gyermek betegségét a pedagógusoknak mindig jelezzék. A szülő 3 napot igazolhat, de láz, hányás, hasmenés, kiütés esetén csak orvosi igazolással veszünk vissza gyermeket a közösségbe. Utazás, családi ok miatt, ha a szülő előre jelezte, óvodavezetői engedéllyel 3 napnál hosszabb időre is távolmaradhat a gyermek.

Üdvözlettel: Enyedy Ágota Óvodavezető