Bőrfestő Óvoda

A BŐRFESTŐ ÓVODA HÁZIRENDJE 2020. JÚNIUS 02-TÓL

Kedves Szülők!

Kérjük, hogy alábbiakban megfogalmazott Házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében törekedjenek a betartására.

  • Az óvoda célkitűzése, hogy a gyermekek szeretetteljes, nyugodt légkörben, igényes körülmények között töltsék mindennapjaikat

Ez a Házirend az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló

- 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet
- a 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről, valamint az

- 1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény rendelkezései alapján készült.

Az Intézmény neve: Bőrfestő Óvoda

Székhelye: Budapest 1048 Bőrfestő u.1-3.

Telefon: 380-71-99

Fenntartó: IV. kerület Újpest Önkormányzat

Óvodavezető: Enyedy Ágota Margit

  • A Házirend hatálya kiterjed az óvoda minden pedagógusára, minden alkalmazottjára, az intézménybe járó gyermekekre és szüleikre, valamint az óvodába rendszeresen és alkalmanként bejáró külsős vendégekre, szakemberekre, a GI munkatársaira.

A gyermek jogai: (kiegészítés a Házirendhez)

  • A gyermeknek joga, hogy nevelési-oktatási intézményben, biztonságban és egészséges környezetben neveljék és oktassák, ezért a nap folyamán mindent megteszünk a rendkívüli helyzetből adódó biztonsági intézkedések betartására.
  • Joga, hogy az óvodában, tiszta ruhában, gondozott külsővel jelenjen meg, jelen időszakban kérjük a szülők részéről is a fokozott odafigyelést.

Védő- óvó szabályozások: kiegészítés

-kérünk minden szülőt, hogy reggel 6.30-8.30 között hozzák be gyermekeiket. Egyéb esetben csak rendkívüli indok miatt érkezzenek meg.

- a gyermeket csak egy szülő kísérheti a főbejáratnál található előtérig, ahol munkatársunk átveszi, és a csoportjába kíséri őt. Hazamenetelnél ugyanez a menetrend.

- Amennyiben az időjárás engedi, az udvarra bejöhetnek a szülők, hogy oda behozzák, illetve onnan hazavigyék gyermeküket, de az épületbe nem léphetnek be sem mosdóhasználat, sem egyéb okokból.

- Egy család gyermekei egy bejáratnál jöhetnek együtt, függetlenül attól, hogy a gyermekek az intézmény két különböző csoportjába járnak.

- A torlódás elkerülése végett a délutáni hazamenetelnél az udvarról megközelíthető csoportszobák ajtaján tud jelezni a szülő, ha megérkezett gyermekéért, így a kollégák az átöltöztetett gyermeket biztonságosan haza tudják adni a csoportszoba udvarra néző bejáratán keresztül. Ha reggeli érkezés során felmerül ennek a megoldásnak a lehetősége, úgy a továbbiakban ezt alkalmazzuk.

- Belépés a főkapunál: az A oldal és a B oldalon a Pillangó, Napocska csoport gyermekeinek.

- Belépés a Jégpalota felöli gazdasági kiskapunál a B oldal gyermekeinek.

- A szülő csak maszkban léphet az óvoda területére.

- Az Önkormányzattól kapott, illetve saját érintésnélküli lázmérővel megmérjük a gyermekek testhőmérsékletét, akik majd csak fertőtlenítő kézmosás után léphetnek a csoportszobába. Amit hozzanak magukkal: külön kis zsákban, hátizsákban, szatyorban a váltóruhát, váltócipőt, alvókát! (tudjuk, hogy fontos a gyermekeknek) Ezeket mindennap hazaviszik, és a következő nap hozzák ismét magukkal a tiszta váltóruhát, alvókát.

- Nincs fogmosás, az ágynemű váltása hetente történik. A pizsamát naponta hazaadjuk.

- Naponta több alkalommal is fertőtlenítünk, a nap végén fertőtlenítő nagytakarítást végzünk, és az Önkormányzat felkérésére hetente egyszer az erre a célra kijelölt szakember kolloidos fertőtlenítést is végez az intézményben.

- Amennyiben bármilyen tüneteket észlelnek gyermekükön vagy közeli családtagjaikon, kérem, haladéktalanul jelezzék a szakembereknek és nekünk is.

- Olyan külföldi utazás után, amely országok listája megtalálható a www.koronavirus.gov.hu oldalon, csak 14 nap otthoni megfigyelés után fogadjuk ismét a gyermeket.

- Betegen hazaadott gyermek CSAK ORVOSI IGAZOLÁSSAL jöhet ismét óvodába. Ide tartozik a hőemelkedés, láz, köhögés, sűrű orrfolyás, hányás, hasmenés, torokfájás, fejfájás, kiütések a testen.

- étkezés lemondása minden nap 8 óráig.

- Minden felmerülő kérdéssel kapcsolatban keressenek engem vagy munkatársaimat az ismert elérhetőségeken 7.30-16 óra között.

A HÁZIREND HATÁLYBA LÉP 2020. JÚNIUS 02-VAL, ÉRVÉNYES VISSZAVONÁSIG.

Üdvözlettel: Enyedy Ágota- óvodavezető