Bőrfestő Óvoda

Szivárvány (Rainbow) csoport

Óvodapedagógusok: Bársony Róbertné, Komlósné Hazslinszky Márta

Angol nyelvű pedagógusok: Molnár Klaudia, Glary Romualdo Bañadera

Dajka néni: Pusztainé Teleki Orsolya

Csoportunk vegyes életkorú, kétnyelvű – nevünket is ez alapján választottuk, hiszen olyanok vagyunk mint a szivárvány, érdekes és sokszínű, nincs benne két egyforma. A hozzánk járó gyermekek magyar-angol közegben töltik a mindennapjaikat, melyhez a felnőttek tökéletesen összehangolt munkája ad magasszintű alapot. Igyekszünk úgy megtervezni az óvodai életet, hogy mindenre jusson megfelelő idő, egyensúlyban legyen a játék, az ismeretátadás, az egyéni bánásmód a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően. A feladat összetett és sokrétű, de csoportunk minden pedagógusa jól képzett, több évtizednyi tapasztalattal a háta mögött. Valljuk, hogy a pedagógus – szülő partnerként tehet a legtöbbet a gyerekek fejlődéséért, így nyitottak vagyunk és bármikor bepillantást engedünk a csoport életébe, gyakran szervezünk közös programokat pl. kézműves délután, kerti party vagy karácsonyi ünnepség – ez remek alkalom arra, hogy még jobban megismerhessük a hozzánk járó ovisok hátterét, családját és természetesen a szülők is bennünket, megkönnyítve ezzel a mindennapos kommunikációt. Az angol nyelvvel való ismerkedés ragyogó lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy fokozottan fejlődjenek azok a készségeik, amelyeket a későbbiekben az iskolai életben tudnak kamatoztatni.

Minden pedagógus a saját speciális tudását teszi hozzá a csoport életéhez, így az angol mondókák, versikék és dalocskák mellett játszunk drámajátékokat, alapfokú meseterápiás módszerrel mesélünk és gyakran kilátogatunk a közeli erdőbe is, ami a legtökéletesebb módszer ahhoz, hogy környezettudatos, egészséges generációt neveljünk.

Napról napra azért dolgozunk, hogy ránk bízott gyermekek a lehető legszínesebben éljék meg az óvodában töltött időt, hisz az ő boldogságuk a mi munkánk motorja.