Bőrfestő Óvoda

Csiga csoport

Óvodapedagógusok: Tóthné Dankó Judit, Bíró Gáborné (Andi néni)

Dajka néni: Molnár Judith

Csoportunkba különböző életkorú gyermekek járnak.  Fontos számunkra, hogy a gyermekek érzelmi biztonságát hamar kialakítsuk. Ehhez meghitt, szeretetteljes, családias légkört biztosítunk. Csoportunkra jellemző a vidám, derűs hangulat.

Az egyéni és az életkori sajátosságokat figyelembe véve, nyugodt, kiegyensúlyozott hangulatban törekszünk az élményszerű tapasztalatszerzéssel fejleszteni gyermekeinket.

Képességfejlesztés játékosan történik, és játékban szerzett tapasztalatokon alapszik. Mindennapjainkat az óvodai ünnepek, jeles napok színesítik: őszi szüret, Márton nap, adventi készülődés, mikulás, karácsony, farsang, Nemzeti ünnep, Víz világnapja, húsvét, a Föld napja, anyák napja, évzáró, kirándulások, séták, bábelőadások stb.

Szülői támogatással csoportunkban meghatározott rendszerességgel néptánc oktatás zajlik és zoo pedagógus foglalkozik a gyermekekkel. Gyermekeink születésnapjának megünneplése is fontos csoportunk életében.
Hétköznapjainkat rengeteg kreatív ötlettel, barkácsolással, zenéléssel tesszük színesebbé.

" Ha aszerint nézel valakit, például egy gyereket, amilyen Ő most, a jelen pillanatban, azzal megakadályozod a fejlődés útját. Ha azonban aszerint nézel rá, hogy mivé lehetne, akkor segíted Őt a fejlődésben. "

/ J.W: Goethe /